Djupedalsplan A Konstgräs
4 maj 2017
19:30

Referat: Mölnlycke IF Gul - Älvängens IK

Kvällens match blev en riktig berg och dalbaneinsats där vi började matchen mycket försiktigt och de betydligt mer taggade motståndarna ägde matchbilden. Underläge1-0 men efter 15 minuter kommer vi in i matchen på ett helt annat sätt och kvitterar till 1-1 då Ellen P håller sig framme på ett inlägg.
Vad som sen händer i andra perioden är svårt att förstå, det blåa laget kliver ut som hungriga lejon i en antilopflock och tar över allt, helt plötsligt vinner vi alla närkamper och bara öser på och vips står det 1-5. Den andra perioden är det bästa vi skådat på mycket länge. Det sista som händer i perioden är dock att de reducerar till 2-5 efter en liten offside.
Tre måls ledning är alltid vanskligt och vi pratade om detta i periodpausen, men trots detta gör de 3-5 direkt i inledningen av period 3 och helt plötsligt vinner de alla närkamper och med 7 minuter kvar kommer 4-5 och nu blev det nervöst. Tjejerna löser det med lite darr på ribban och det slutade med en seger vilket kändes riktigt fint.
Extra kul denna match var att Julia knoppade in en hörna från Sofia vilket kommer göra så att Martin kommer få öppna plånboken och bjuda tjejerna på glass, första nickmålet någonsin! Det är stort.
Många gjorde riktigt fina insatser och en del tjejer hade till och med sin bästa insats för året idag, mycket positivt för framtiden.
Vidare är det kul att se Vega komma och stötta kompisarna och hjälpa till att stoppa blodflöde på en bortamatch där hon själv inte deltar, det är stort.